Strange (but beautiful) Parisian Apartment

 

 

The idea of the project was “Light, Rhythm and Harmony”. Paris-based decorator Jean-Louis Deniot designed this apartment on Rue De Lille for himself. After big changes in the planning of the apartment Jean-Louis Deniot decided to take elegant color palette of grey, ochre, gold and silver to give the space charm and refinement. With the smart combination of lacquer and matte surfaces the space got special shining and little bit of glamour.

Read more: http://afflante.com/27780-parisian-apartment-of-decorator-jean-louis-deniot/#ixzz2JjVL7CUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: Afflante – Jean-Louis Deniot

Brentwood Residence by Jamie Bush & Co.

This amazing modern residence featuring colorful interior and mid century furniture pieces is located in Los Angeles, California. It was designed by Jamie Bush & Co.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Description by Jamie Bush & Co.

The owners of this home had a taste for mid century pieces, some with pops of colors and some more on the natural side. They have three young children and wanted something playful but also adult enough to grow into as they mature. The focus was on having variations of the theme of a bright pop of color in each room grounded by a more natural palette of materials.

Visit Jamie Bush & Co.

Source:

http://www.homeadore.com/

EHA Family Trust Residence by Ward+Blake Architects

 

Check out this wonderful house located in Wilson, Wyoming, Us. The project was sited on a low lying wetland that demanded consideration due to a high water table. The solution to this problem was to elevate the house three feet above existing grade and to utilize an insulated slab on grade to avoid the probability of fostering mold growth in a crawl space. The Architectural water features we used to enhance the project while at the same time provided positive drainage.

 

Additionally, the client wanted to avoid remove any of the mature trees on the site and still capture the view to the mountain range to the north. Careful siting allowed both objectives to be attained. Low energy consumption was a goal and this was attained utilizing an open loop ground source heat pump for both heating and cooling. Indoor temperatures are conserved utilizing R-40 and R-65 wall and roof assemblies.

For more info visit Ward+Blake Architects. Photographs: Roger Wade Studios.

 

 

 

 

 

 

 

 

Source:

http://www.letmebeinspired.com

Costa Nueva

 

Arquitectos: SAVVY Studio
Ubicación: San Pedro Garza García, Nuevo León, Mexico
Año Proyecto: 2010
Fotografías: Cortesía de SAVVY Studio

Análisis — Costa Nueva es un restaurante de comida de mar, fundado por la obsesión de sus propietarios de tener los ingredientes más frescos recién traídos del Pacífico. Su locación exige una presentación impecable, así como una personalidad que represente su oferta gastronómica: una reinterpretación de lo mejor de la costa mexicana y la cocina internacional, a través de una visión fresca y actual.

 

Conceptualización — Situar la imagen de Costa Nueva dentro de la época progresista y moderna de México de los años 50. Altos valores estéticos derivados del boom artístico que sufrió nuestro país, y que lo situó entre la élite de un panorama mundial caracterizado por grandes músicos, pintores, artistas plásticos y arquitectos. “Tan Lejos y Tan Cerca del Mar” enfatiza la frescura característica de los ingredientes que conforman su oferta gastronómica y del estilo de vida que su ambientación propone.

 

Identidad — Desarrollo de un lenguaje cordial y relajado, acorde a un pequeño restaurante situado en alguna playa mexicana, en contraste con una imagen visual contemporánea, elementos decorativos de época y un nombre que lo explica todo de una forma fresca y atractiva

Source: http://www.plataformaarquitectura.cl/

Contemporany Russian House

Olga Freyman took a challenge to create an interior for a house which at that moment has looked like a boring concrete box. The owner wasn’t happy with the minimalist approach so he asked Olga to re-think the space and add ‘warmth’ into its interior. Olga decided to add more textures to enrich the interior by adding wood and stone. This resulted into a beautiful house overlooking the forest. Textures played a crucial role in forming comfort and chic interior

Read more: http://afflante.com/26161-contemporary-chic-house-in-russia-olga-freyman/#ixzz2HqQWwYpa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olga Freyman

Air raid Bunker in Berlin

 

Conversion and extension of an Air raid Bunker in Berlin for the Collection of contemporary art and living spaces was designed by Realarchitektur for the art collector Christian Boros and his family.

A 5 storey bunker in the centre of Berlin has been refurbished and converted to house the contemporary art collection of Christian Boros. The World War Two building houses approximately 3000m² of exhibition space. Temporary exhibitions in close cooperation with the artists were planned. A 500m² extension at roof level provides living space for the art collector and his family.

Read more: http://afflante.com/25972-air-raid-bunker-in-berlin-realarchitektur/#ixzz2HbUpcNYq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realarchitektur

 

Special thanks to AFFALANTE

Farmhouse Transformation

 

An old farmhouse in Italy was transformed by Paola Navone into a unique ‘rural loft’. The large rectangular space is interrupted by a dividing wall, thus separated the living room and dining room from the private area. The original structure remained almost unchanged: large wooden pillars supporting the roof beams were left, like the exposed brick walls and window openings.

The first intervention of Paola Navone was to illuminate the entire area with a strong, clean, white color thus creating a modern effect and giving a sense of spaciousness. Furniture and objects seem to be accidentally collected and placed, but nevertheless they coexist harmoniously.

Read more: http://afflante.com/25932-farmhouse-transformation-paola-navone/#ixzz2HPIjyfwo

 

 

 

 

 

 

 

Paola Navone

___________________________

Follow me on

pinterest

(click in the image)

 

The Felix Nussbaum Haus Extended

The Felix Nussbaum Haus originally designed by Daniel Libeskind in 1998, was his first completed project. The new Libeskind extension opened in May 2011 and provides an entrance hall with museum shop as well as learning center on the upper floor.
Attached to the Kunstgeschichtliche Museum and connected to the FNH by a glass bridge it transforms the existing buildings into a cohesive complex with the new extension acting as a gateway. As a part of the transformation, the 2,000 square meter lower floor of the KGM has been redesigned to include a flexible lecture hall and event space, caterings facilities, cloak rooms and restrooms for both buildings.

Read more: http://afflante.com/26319-the-felix-nussbaum-haus-extension-daniel-libeskind/#ixzz2HBRo0V4F

Daniel Libeskind