Google en Tel Aviv por Camenzind Evolution

diseño interior y arquitectura (21)

 

Google Israel has opened its spectacular new 8’000 m2 offices in Tel Aviv for their ever growing teams of engineers, sales and marketing. Designed by Swiss Design Team Camenzind Evolution, in collaboration with Israeli Design Teams Setter Architects and Studio Yaron Tal, the new Google office now occupies 8 floors in the prestigious Electra Tower in Central Tel Aviv, with breath taking views across the whole city and the sea.

For more info visit Camenzind Evolution. Photographs: Itay Sikolski.

 

 

timthumb

 

Image000181

Image000171

Image000162

Image0000618

Image0000517

Image0000417

Image0001310

Image0001214

Image0001115

Image0001016

Image0000918

Image0000717

Sam’s Creek by Bates Masi Architects

Happy Thursday! Check out this amazing house located in Bridgehampton, New York, USA. We live in a time where smart phones and tablets are in everyone’s hands and multitasking is the normal way of life. Influenced from the client’s multitasking lifestyle, a diverse set of requirements developed for a new home. The clients, one of whom is the owner of a public relations company, requested that multiple activities could take place throughout the house without interruption; a dinner party could take place while simultaneously entertaining a group of children, or guests could come and go without disturbing the rest of the family. These programmatic requests diagrammatically divide the site as well as establish view corridors from front to back. Transparency through the house puts simultaneous activities on display, and provides a setting where guests can see and be seen.

For more info visit Bates Masi Architects. Photographs: Courtesy of Bate Masi Architects

Image0000236

 

Image0001318

 Image0000339

Image0000539

 Image0000639

 Image0000737

Image0000936

 Image0001031

Image0001127

Image0001224

Brentwood Residence by Jamie Bush & Co.

This amazing modern residence featuring colorful interior and mid century furniture pieces is located in Los Angeles, California. It was designed by Jamie Bush & Co.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Description by Jamie Bush & Co.

The owners of this home had a taste for mid century pieces, some with pops of colors and some more on the natural side. They have three young children and wanted something playful but also adult enough to grow into as they mature. The focus was on having variations of the theme of a bright pop of color in each room grounded by a more natural palette of materials.

Visit Jamie Bush & Co.

Source:

http://www.homeadore.com/

Costa Nueva

 

Arquitectos: SAVVY Studio
Ubicación: San Pedro Garza García, Nuevo León, Mexico
Año Proyecto: 2010
Fotografías: Cortesía de SAVVY Studio

Análisis — Costa Nueva es un restaurante de comida de mar, fundado por la obsesión de sus propietarios de tener los ingredientes más frescos recién traídos del Pacífico. Su locación exige una presentación impecable, así como una personalidad que represente su oferta gastronómica: una reinterpretación de lo mejor de la costa mexicana y la cocina internacional, a través de una visión fresca y actual.

 

Conceptualización — Situar la imagen de Costa Nueva dentro de la época progresista y moderna de México de los años 50. Altos valores estéticos derivados del boom artístico que sufrió nuestro país, y que lo situó entre la élite de un panorama mundial caracterizado por grandes músicos, pintores, artistas plásticos y arquitectos. “Tan Lejos y Tan Cerca del Mar” enfatiza la frescura característica de los ingredientes que conforman su oferta gastronómica y del estilo de vida que su ambientación propone.

 

Identidad — Desarrollo de un lenguaje cordial y relajado, acorde a un pequeño restaurante situado en alguna playa mexicana, en contraste con una imagen visual contemporánea, elementos decorativos de época y un nombre que lo explica todo de una forma fresca y atractiva

Source: http://www.plataformaarquitectura.cl/

Contemporany Russian House

Olga Freyman took a challenge to create an interior for a house which at that moment has looked like a boring concrete box. The owner wasn’t happy with the minimalist approach so he asked Olga to re-think the space and add ‘warmth’ into its interior. Olga decided to add more textures to enrich the interior by adding wood and stone. This resulted into a beautiful house overlooking the forest. Textures played a crucial role in forming comfort and chic interior

Read more: http://afflante.com/26161-contemporary-chic-house-in-russia-olga-freyman/#ixzz2HqQWwYpa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olga Freyman

Air raid Bunker in Berlin

 

Conversion and extension of an Air raid Bunker in Berlin for the Collection of contemporary art and living spaces was designed by Realarchitektur for the art collector Christian Boros and his family.

A 5 storey bunker in the centre of Berlin has been refurbished and converted to house the contemporary art collection of Christian Boros. The World War Two building houses approximately 3000m² of exhibition space. Temporary exhibitions in close cooperation with the artists were planned. A 500m² extension at roof level provides living space for the art collector and his family.

Read more: http://afflante.com/25972-air-raid-bunker-in-berlin-realarchitektur/#ixzz2HbUpcNYq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realarchitektur

 

Special thanks to AFFALANTE

Farmhouse Transformation

 

An old farmhouse in Italy was transformed by Paola Navone into a unique ‘rural loft’. The large rectangular space is interrupted by a dividing wall, thus separated the living room and dining room from the private area. The original structure remained almost unchanged: large wooden pillars supporting the roof beams were left, like the exposed brick walls and window openings.

The first intervention of Paola Navone was to illuminate the entire area with a strong, clean, white color thus creating a modern effect and giving a sense of spaciousness. Furniture and objects seem to be accidentally collected and placed, but nevertheless they coexist harmoniously.

Read more: http://afflante.com/25932-farmhouse-transformation-paola-navone/#ixzz2HPIjyfwo

 

 

 

 

 

 

 

Paola Navone

___________________________

Follow me on

pinterest

(click in the image)

 

Höst Urban Restaurant

Norm Architects and Danish designhouse Menu have joined forces with Copenhagen restaurateurs Cofoco, to create a distinctly urban restaurant with obvious romantic and rural references. Höst is an embodiment of the clash between romanticism and modernity. A space of multiple stories intertwining and correlating to form an inspirational and aesthetic universe for all senses.

An obvious and reoccurring characteristic of both concept and cooperation is the juxtaposition of elements. Höst is rustic gone simplistic. Rural gone urban. Past gone contemporary. The classic virtues of Nordic cooking have found its contemporary counterpart at Höst. In the kitchen traditional ingredients are combined with the visions characterizing New Nordic Cuisine. And in the restaurant loads of green plants, woolen blankets and the warmth of used wooden planks soften and complement the tight no-nonsense architectural aesthetic so distinct for Norm. Furthermore, Norm has ventured into sustainable interior design by implementing details such as cut-up Euro-pallets, vintage lamps and even windows from an old hospital.

The juxtapositions found throughout Höst and New Norm Dinnerware serve as the foundation for a symbiotic relation that comes to define what is “New Nordic”: A timeless aesthetic rooted in traditions and driven forward by visions.

Read more: http://afflante.com/26334-host-urban-restaurant-norm-architects/#ixzz2H5pTnslc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norm Architects

 

Hollow Restaurant

Hollow Restaurant
What do visitors expect from the new restaurant? A delicious meals? – No doubt. Comfort? – Of course. Cosiness? – is a must! A place where you want to spend time with family, loved ones, friends and colleagues. Exactly this concept created in common two designers Sergei Makhno and Vasiliy Butenko. The concept of the restaurant is defined by its interior. Barely entering, you will feel the merger with nature. Title «Hollow» is the key of the interior. The restaurant is divided into two floors. On the first floor – a dining area with a delicious meal that will delight even the most refined tastes, on the second – a lounge zone where improvised gorge creates the effect of comfort and complete security from the outside world. There you will feel peace, solitude and alienation from the bustle of everyday life. In the design of the hollow decorative elements in the form of flowers are used – and it is not accidentally, as everything in this this place is to meet the aesthetic tastes of the client. Authorial lamps from Vasiliy Butenko complement flowers and remind visitors about the generous gifts of nature. Materials used in the design – wood and stone – give a sense of natural rest and comfort. Here is your world!
The interior has another one pleasant feature. There you can fully devote yourself to reading your favorite book, especially as everything is available: natural light, comfortable chairs, delicious coffee and of course a wide variety of books for every taste. In the Hollow in every detail you will feel the personality, which is so lacking in today’s world.

by Vasiliy Butenko