Strange (but beautiful) Parisian Apartment

 

 

The idea of the project was “Light, Rhythm and Harmony”. Paris-based decorator Jean-Louis Deniot designed this apartment on Rue De Lille for himself. After big changes in the planning of the apartment Jean-Louis Deniot decided to take elegant color palette of grey, ochre, gold and silver to give the space charm and refinement. With the smart combination of lacquer and matte surfaces the space got special shining and little bit of glamour.

Read more: http://afflante.com/27780-parisian-apartment-of-decorator-jean-louis-deniot/#ixzz2JjVL7CUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: Afflante – Jean-Louis Deniot

Brentwood Residence by Jamie Bush & Co.

This amazing modern residence featuring colorful interior and mid century furniture pieces is located in Los Angeles, California. It was designed by Jamie Bush & Co.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Description by Jamie Bush & Co.

The owners of this home had a taste for mid century pieces, some with pops of colors and some more on the natural side. They have three young children and wanted something playful but also adult enough to grow into as they mature. The focus was on having variations of the theme of a bright pop of color in each room grounded by a more natural palette of materials.

Visit Jamie Bush & Co.

Source:

http://www.homeadore.com/

EHA Family Trust Residence by Ward+Blake Architects

 

Check out this wonderful house located in Wilson, Wyoming, Us. The project was sited on a low lying wetland that demanded consideration due to a high water table. The solution to this problem was to elevate the house three feet above existing grade and to utilize an insulated slab on grade to avoid the probability of fostering mold growth in a crawl space. The Architectural water features we used to enhance the project while at the same time provided positive drainage.

 

Additionally, the client wanted to avoid remove any of the mature trees on the site and still capture the view to the mountain range to the north. Careful siting allowed both objectives to be attained. Low energy consumption was a goal and this was attained utilizing an open loop ground source heat pump for both heating and cooling. Indoor temperatures are conserved utilizing R-40 and R-65 wall and roof assemblies.

For more info visit Ward+Blake Architects. Photographs: Roger Wade Studios.

 

 

 

 

 

 

 

 

Source:

http://www.letmebeinspired.com

Air raid Bunker in Berlin

 

Conversion and extension of an Air raid Bunker in Berlin for the Collection of contemporary art and living spaces was designed by Realarchitektur for the art collector Christian Boros and his family.

A 5 storey bunker in the centre of Berlin has been refurbished and converted to house the contemporary art collection of Christian Boros. The World War Two building houses approximately 3000m² of exhibition space. Temporary exhibitions in close cooperation with the artists were planned. A 500m² extension at roof level provides living space for the art collector and his family.

Read more: http://afflante.com/25972-air-raid-bunker-in-berlin-realarchitektur/#ixzz2HbUpcNYq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realarchitektur

 

Special thanks to AFFALANTE

The Felix Nussbaum Haus Extended

The Felix Nussbaum Haus originally designed by Daniel Libeskind in 1998, was his first completed project. The new Libeskind extension opened in May 2011 and provides an entrance hall with museum shop as well as learning center on the upper floor.
Attached to the Kunstgeschichtliche Museum and connected to the FNH by a glass bridge it transforms the existing buildings into a cohesive complex with the new extension acting as a gateway. As a part of the transformation, the 2,000 square meter lower floor of the KGM has been redesigned to include a flexible lecture hall and event space, caterings facilities, cloak rooms and restrooms for both buildings.

Read more: http://afflante.com/26319-the-felix-nussbaum-haus-extension-daniel-libeskind/#ixzz2HBRo0V4F

Daniel Libeskind

 

 

 

 

Höst Urban Restaurant

Norm Architects and Danish designhouse Menu have joined forces with Copenhagen restaurateurs Cofoco, to create a distinctly urban restaurant with obvious romantic and rural references. Höst is an embodiment of the clash between romanticism and modernity. A space of multiple stories intertwining and correlating to form an inspirational and aesthetic universe for all senses.

An obvious and reoccurring characteristic of both concept and cooperation is the juxtaposition of elements. Höst is rustic gone simplistic. Rural gone urban. Past gone contemporary. The classic virtues of Nordic cooking have found its contemporary counterpart at Höst. In the kitchen traditional ingredients are combined with the visions characterizing New Nordic Cuisine. And in the restaurant loads of green plants, woolen blankets and the warmth of used wooden planks soften and complement the tight no-nonsense architectural aesthetic so distinct for Norm. Furthermore, Norm has ventured into sustainable interior design by implementing details such as cut-up Euro-pallets, vintage lamps and even windows from an old hospital.

The juxtapositions found throughout Höst and New Norm Dinnerware serve as the foundation for a symbiotic relation that comes to define what is “New Nordic”: A timeless aesthetic rooted in traditions and driven forward by visions.

Read more: http://afflante.com/26334-host-urban-restaurant-norm-architects/#ixzz2H5pTnslc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norm Architects

 

Musique Cafe

 

 

Musique Cafe is situated in Athens, Greece, and was designed by esé studio. Interior has industrial style with comfort represented by a combination of natural materials. Hanging lamps over the bar have colorful ropes thus bringing joyful mood into the space.

Read more: http://afflante.com/27159-musique-cafe-ese-studio/#ixzz2H5kaBK8W

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hollow Restaurant

Hollow Restaurant
What do visitors expect from the new restaurant? A delicious meals? – No doubt. Comfort? – Of course. Cosiness? – is a must! A place where you want to spend time with family, loved ones, friends and colleagues. Exactly this concept created in common two designers Sergei Makhno and Vasiliy Butenko. The concept of the restaurant is defined by its interior. Barely entering, you will feel the merger with nature. Title «Hollow» is the key of the interior. The restaurant is divided into two floors. On the first floor – a dining area with a delicious meal that will delight even the most refined tastes, on the second – a lounge zone where improvised gorge creates the effect of comfort and complete security from the outside world. There you will feel peace, solitude and alienation from the bustle of everyday life. In the design of the hollow decorative elements in the form of flowers are used – and it is not accidentally, as everything in this this place is to meet the aesthetic tastes of the client. Authorial lamps from Vasiliy Butenko complement flowers and remind visitors about the generous gifts of nature. Materials used in the design – wood and stone – give a sense of natural rest and comfort. Here is your world!
The interior has another one pleasant feature. There you can fully devote yourself to reading your favorite book, especially as everything is available: natural light, comfortable chairs, delicious coffee and of course a wide variety of books for every taste. In the Hollow in every detail you will feel the personality, which is so lacking in today’s world.

by Vasiliy Butenko